Inloggen

 

  zie startpagina

Klik voor de Wereldwinkel

Klik voor de Wereldwinkel

 

 

 

Syndicatie

Welkom

Verkoopactie 

Ook dit jaar worden weer pannenkoeken en wafels verkocht, dezelfde als vorig jaar. De winst van deze verkoopactie wordt volledig aangewend voor de aankoop van iPads voor in de klassen. We hopen dat uw kind een inspanning mag/kan doen om de actie tot een succes te laten uitgroeien. De klas met het beste gemiddelde krijgt zoals steeds een klasprijs. Er is ook een prijs voorzien voor de best verkopende kleuter en de best verkopende leerling (lager).

We geven dit jaar devoorkeur aan betalen via overschrijving. Ouders die toch liever contant geld meegeven, steken het bedrag met het blaadje in het plasticzakje dat op 28/09 of 12/10 opgehaald wordt. Alle info vindt u op het blaadje in het plastichoesje dat de kinderen meekregen.

Uw bestelling kan opgehaald worden op donderdag 26 oktober 2017 tussen 7u45 en 8u45 en tussen 16 en 18 uur. 


ZILL
Tussen 1 september 2018 en 2020 worden in het Katholiek Onderwijs Vlaanderen de huidige leerplannen vervangen door het ZILL-concept (in De Ark stappen we in vanaf 2019).
In Zin in leren! Zin in leven! worden de leerinhouden anders geordend. De introductie van dit nieuwe concept wordt in onze school voorbereid door het zgn. 'ZILL'-team (juf Bieke, juf Caroline, juf Jole, juf Dominique, juf Annelies en de directeur). Deze ploeg zal in de loop van het schooljaar vier halve dagen nascholing volgen om in het hele team deze nieuwe visie  te implementeren. De eerste keer is dat aanstaande maandag. 

Schoolrekening betalen
Nathalie (secretariaat) werkt momenteel aan de voorbereiding van de eerste leerlingenfactuur. 
* Ouders die vorig jaar met domiciliëring betaalden, hoeven niets te doen.
* Wie vorig jaar de overschrijving zelf uitvoerde en nu wil overstappen naar domiciliëring, stuurt 
een mailtje naar Nathalie.
* Wie z'n domiciliëring wenst te wijzigen (of stop te zetten), klikt ook hierboven.

We herhalen de afspraak inzake onbetaalde rekeningen: wie twee openstaande rekeningen heeft, moet eerst de betalingen uitvoeren vooraleer er nog diensten geleverd worden (maaltijden, uitstappen...). Op die manier willen we vermijden dat de schulden zich tot een onoverkomelijke berg opstapelen. Een gesprek met de directeur daaromtrent is altijd een goede optie.

 Kleutersportacademie
Vanaf maandag geeft juf Céline aan de ingeschreven kinderen van K2 en K3 een uurtje omnisport in de sporthal. Dit bewegingsaanbod begint kort na schooltijd; de kleuters worden vanuit het forum naar de sporthal gebracht. Na de sportacademie worden ze door u in de sporthal opgehaald of gaan ze naar de opvang. 

Evacuatieoefening
Dinsdag aanstaande houden we een eerste evacuatieoefening. Door dit regelmatig te oefenen vermijden we paniek bij de kinderen en creëren we een automatisme als er ooit eens echt moet geëvacueerd worden. In het tweede trimester houden we een onaangekondigde evacuatieoefening.

Forummomenten
In de lagere afdeling houden we wekelijks een forummoment, het 'Ark-Nieuws'. Daarin worden wekelijks activiteiten, weekmenu, verjaardagen, klaspresentaties, afspraken, een optredentje, een schoolbouwer... gepresenteerd. Elke week wordt dit forummoment door een andere klas voorbereid. 

Gefeliciteerd
We feliciteren juf Inge met het huwelijk van haar zoon Wout. Voor deze belangrijke gebeurtenis is juf Inge aanstaande vrijdag en maandag afwezig en krijgen de kleuters een bewegingsaanbod van de titularis (ook in de sporthal). 

STRAPDAG
De strapdag van 22 september was een groot succes. In de lagere afdeling kwamen 226 van de 235 kinderen (96%!) strappend naar school. 95,3% droeg een hesje. Drie klassen scoorden twee keer 100%: L1B (juf An-Sofie), L5B (juf Annelies/Siegke) en L6B (meester Pieter). Proficiat aan alle strappers en dank aan de ouders die door deelname aan deze actie de schoolomgeving veiliger maakten. Het was opvallend hoe rustig, veilig en milieuvriendelijk het was in Oekene; dat nodigt uiteraard uit tot meer.

Forummoment vrijdagnamiddag

Startviering lager

Startviering lager

't Is vandaag de eerste schooldag...

We zijn er weer aan begonnen!

Tentenkamp


Klik HIER voor de foto's.  Er komen er wellicht nog bij.

Bedankt Marleen

Vandaag zetten de kinderen en de leerkrachten van de Ark, onze Marleen in de figuurlijke bloemetjes.  Na 11 jaar actief  in onze school, begint Marleen aan een verdiend pensioen.  Ook Christoff, zanger van het levenslied, was erbij:

https://drive.google.com/file/d/0ByHN3oTu0ixtOUoyWERKQmNPYzA/view

Schoolfeest

De foto's van ons grandioos schoolfeest staan online

Kleuterviering

Kaarting De Ark

Jullie waren weer met veel dit weekend:

Kleuterviering De Rots

Wintermarkt 2017: Onze schminkstand

Klik op de foto

Wintermarkt 2017: een impressie

Speelgoed inzamelen voor de Kerit

Foto: Foto:

Dank je wel aan alle kinderen en ouders die een stuk speelgoed binnen brachten en zo vele andere kinderen gelukkig maken

met een leuk pakje onder de kerstboom.

Oma en opa Fonkel op bezoek

Dinsdag 20 december was een hoogdag in De Ark. Er was hoog bezoek van niemand minder dan oma en opa Fonkel. Ze kwamen alle kinderen van De Ark bedanken voor hun werk in de ketnetkoekenbak van de Warmste Week. Aan Kloen konden we een cheque geven van bijna € 800. Alle klassen mochten op de foto met oma en opa Fonkel, ieder kind kreeg een attentie. Dit hoogtepunt werd afgesloten met de Kloendans.


Dank u wel, opa en oma Fonkel, voor jullie bezoek aan onze school. Jullie bezorgden de kinderen een topdag.

Soep op de stoep

Ook dit jaar werd er terug soep op de stoep verkocht ten voordele van Welzijnszorg.  Een hartelijke dank aan alle verkopers en voor jullie vrijwillige bijdragen.

Onze kerstboom in het forum

Waarschijnlijk zag je onze kerstboom reeds staan in het forum.  Die kwam er niet zonder slag of staat. Bekijk maar eens het volgende filmpje:

Sint en Pieten op bezoek

Vandaag was Sinterklaas met drie Pieten op bezoek in de Ark.  KLIK HIER om te genieten van enkel beelden van dit bezoek.

Lego

Samenwerkingsmoment tussen vierde leerjaar en derde kleuterklas: de leerlingen van het vierde leerjaar leren aan  de kleuters hoe ze een stappenplan moeten volgen van LEGO. De volgende dagen komen er nog andere klassen zodat iedereen aan de beurt komt. 

Klik HIER voor de foto's

De kwisquiz 2016

De kwisquiz dit jaar was opnieuw een schot in de roos:  30 tafels,  een  prachtige locatie, interessante vragen en veel leute.  Klik op de foto voor de reportage en (her)beleef deze mooie avond.  Op naar editie 2017.  Zorg dat je er ook bij bent.


Dag van de jeugdbeweging


Tientallen kinderen toonden vrijdag met hun uniform dat ze lid zijn van een jeugbeweging.

Start nieuwe schooljaar 2016-2017

Ongeveer 380 leerlingen stonden deze morgen te popelen om hun nieuw klaslokaal te betrekken.  Ook voor de leerkrachten was de start spannender dan andere jaren, want geen enkele leerkracht keerde terug naar het klaslokaal van vorig jaar.