Inloggen

 

  zie startpagina

Klik voor de Wereldwinkel

Klik voor de inschrijvingen van de opvang

 

 

 

Syndicatie

Home | Blogs

Blog van caroline.persyn

Dag van de directeur

Afbeeldingsresultaat voor dag van de directeur 2018

Dank je wel, directeur Geert, voor je sterke leiderschap in onze school.

Klik op onderstaande link om het filmpje te zien van de leerlingen en leerkrachten.

https://photos.app.goo.gl/TRReK4avnV7RbEJ42

Volle ambiance op de New Year Proms

Het was een onvergetelijke beleving voor het koor om de NYP mee te maken. We zongen mee met het jeugdensemble Jorum met de liedjes ‘The Magical Music of Disney’ en ‘The K3 Hit Mix’. Daarna met de grote harmonie ‘The Sound of music’ en tot slot het bisnummer met Belle Perez ‘El Mundo Bailando’.

Even de sfeer snuiven? 

https://www.facebook.com/aerbeydt/videos/10214134983462791/

En nog véél meer foto's op:

https://photos.app.goo.gl/IUTcyABaRKX7sjss2

Generale repetitie Proms Rumbeke

Optreden met de Roeselaarse Jeugdharmonie


Proficiat aan alle zangertjes van het optreden RJH at the musicals.

Het publiek genoot met volle teugen van jullie enthousiast optreden!

Alweer een mooie herinnering om te koesteren.

Speelgoed inzamelen voor de Kerit

Foto: Foto:

Dank je wel aan alle kinderen en ouders die een stuk speelgoed binnen brachten en zo vele andere kinderen gelukkig maken

met een leuk pakje onder de kerstboom.

Kampioen in het hockey toernooi!

Foto:     Foto:

De derde graad leverde een schitterende prestatie op de hockey-wedstrijd van woensdag 13 januari

in de sporthal van Schiervelde. Nochtans hadden ze af te rekenen met duchtige tegenstanders waarbij er ploegspelers

zaten die in een hockey-club actief waren. Er werd in een toffe sfeer gespeeld en natuurlijk werd bij de bekendmaking van de kampioenen 

een triomfkreet gelanceerd met een bijpassende vreugdedans! Proficiat aan alle spelers en aan juf Gudrun voor de schitterende begeleiding.

Bezoek voor 3A

Foto

Knippen en stikken in De Ark

Foto

Orffgroepje repeteert voor Creatie@DeWerf

Foto

Op bezoek bij de dieren van Veerle Dejaeghere


Jeugdboekenweek: Op de foto met mijn lievelingsboek!

Fotograaf van dienst: Wouter Vande Velde     secretaresse: Julia Gheysens

Jozefien Decroix: Het grote prinsessenboek

Margaux Bouckaert: Een droom gaat in vervulling

Zende Hellebuck: Gillende gitaren

Fieke Rommelaere: Mega Mindy en de zuurmaker

Lotte Beyls: Suske de rat

Emiel Van De Veire: Kinder encyclopedie

Yluna Dierickx: Het grote prinsessenboek

Mona Declercq: De schone slaapster

Daan De Windt: Fantasia VIII

Baziel Nuyttens: Het grote boek van kleine vampiers van Paul van Loon

Kaat Margodt: Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam Mc Bratney en Anita Jeram

Elise D'haene: Het geheime dagboek van Colette

Meike Dely: Ule van Marc de Bel

Paulien Decroix: Party time van Hetty van Aar

Caitlin Croubels: Violetta fotokaartenboek

Lexie Depuydt: 365 moppen

Jana Tatu: Een droom gaat in vervulling

Camille Eeckhout: Dagboek van een muts van Rachel Renée Russell

Luna Victor: De hobbit van J.R.Tolkien

Hannah Vanackere: De juf die buiten spelen als huiswerk opgaf

Jozefien Luyckx: De wilde pony van Gertrud Jetten

Mias Blomme: Een broek voor Let van Kristel Deweerdt en Hilde Vercruysse

Dank je wel aan alle kandidaten voor de deelname!

De jury zal beraadslagen wie voor de origineelste foto poseerde. Een verrassing ligt te wachten voor .....

Carnaval

Op woensdag 11 februari vierden we met de ganse school carnaval. Eerst mochten de zotste carnavalprinsen en -prinsessen hun animeertalent tonen op het podium in de zaal. Als beloning mochten zij allen meerijden met de mooi versierde praalwagen. Na het eten van een lekkere wafel begon de kleurrijke stoet door de straten. Vele supporters stonden langs het parcours onze feeststoet toe te juichen. Dank aan alle vrijwilligers die ons hielpen om deze voormiddag op een veilige manier te laten verlopen. Het was een leuke ervaring!

Soep op de stoep!

Warme soep. Lekker, gezond en een warm gebaar dat niet veel moeite kost. Dat is de basis van Soep op de stoep. 

Steeds meer mensen leven op of onder de armoedegrens. Ze ervaren dagelijks dat ze er niet bij horen en worden afgesloten van de meest noodzakelijke basisvoorzieningen. Met onze jaarlijkse Soep op de stoep-actie vragen we aandacht voor de armoedeproblematiek en zamelen we geld in om lokale armoedeprojecten te ondersteunen. Morgen (18/12) doen de leerlingen van het vijfde leerjaar een huis een huis verkoop in Oekene. Zet de soeppot alvast klaar! 

Fundels in de klas

 Heb je al gehoord van Fundels? Een Fundel is een e-boek voor kinderen van drie tot zeven jaar, maar het is veel meer dan een gewoon e-boek! Het verhaal wordt voorgelezen, de personages bewegen als in een tekenfilm, en achteraf kan je spelletjes spelen.

5 december De Sint komt op bezoek!


 

De Sint kwam vandaag op bezoek! Gelukkig kreeg het mysterie van de verliefde Zwarte Piet een goede ontknoping: Piet was niet verliefd op een juf of een meester, maar wel op een zéér lieve Pietemiet.

De tortelduifjes waren zo gelukkig toen ze elkaar terugvonden. In elke klas werden ze verwend met een leuke verrassing: een liefdesketting, een lekkere hartenpannenkoek, versierde hartjes, een hartentafelkleedje, leuke liefdesgedichten en -liedjes. Wat waren die twee Pieten in hun nopjes. Soms was de Sint een beetje jaloers van al de aandacht die deze keer naar de Pieten ging, maar toch was hij zéér tevreden, want nu was zijn trouwe Zwarte Piet ook weer heel gelukkig! De Sint heeft nog enkele drukke dagen voor de boeg. We wensen hem het allerbeste en een veilige terugreis! Dag Sinterklaas, dag Zwarte Piet en Miet, tot volgend jaar!

Startviering Welzijnszorg: Zeker vast?


Vandaag startten we het project 'Zeker vast?', het thema van Welzijnszorg. Via een verhaal in de klas leerde Robby Lorena kennen. Lorena leeft in armoede en de leerlingen leerden dat niet iedereen zomaar kan genieten van de sociale voorzieningen. Sommige mensen hebben een paraplu met vele gaten.

Wil jij een paraplu-mens zijn? 

1. Een paraplu kan ook een uitnodiging zijn. Er is makkelijk plaats onder voor twee. Je gaat even samen op weg. Je deelt de beschutting tegen regen en wind.
Nodig jij iemand uit onder jouw paraplu? Wil jij kijken en zien wie in de kou staat? Mensen die leven in armoede.  Mag die mee onder jouw paraplu?

2. Een paraplu kan ook dienen om onder te schuilen en even stil te vallen, heel even, elke dag… Dat deden wij ook vandaag. Stilvallen bij de adventskrans en bij/onder de paraplu… Je afschermen van alle drukte en even stil worden…Het eerste adventskaarsje werd aangestoken.

Schoolwekker: 'Wakker voor vrede'

In de maand oktober kregen we van de werkgroep pastoraal een 'naakte' houten wekker. Onze opdracht was om er een eigen schoolwekker rond het thema 'Wakker voor vrede' van te maken.

Elke klas zocht naar ideeën en het eindresultaat werd een verzameling van de beste ideeën uit verschillende klassen.

De handen verwijzen naar de vrede doorgeven, zoals we dat ook in de kerk wel eens doen. Of naar de handdruk wanneer we elkaar willen vergeven en het weer goed willen maken. Er is een bruine en een blanke hand te zien, vrede met de mensen van over de hele wereld.

De 'witte' vredesduif kreeg  stippen in alle kleuren van de regenboog. Elke leerling werd uitgenodigd om daaraan mee te werken. Je mocht je vingerstip komen zetten wanneer je overtuigd was om actief aan de vrede te willen werken: in de klas, op school, thuis, in de sport, ... Sommige leerlingen hebben er wel wat over getwijfeld of ze deze opdracht konden waarmaken, maar toch heeft iedereen zijn vingerafdruk op de duif gezet!

De blije mensen is een ideetje vanuit de kleuterklassen. Wanneer je vrede in je hart draagt, straal je dit ook uit naar de buitenwereld met een blij gezicht. Zo maak je andere mensen ook gelukkig;

En natuurlijk mochten de poppies of de klaprozen niet ontbreken, het kiemkrachtige plantje dat symbool staat voor de eerste wereldoorlog: dat de vrede het steeds mag winnen boven de oorlog!

Daarom heeft onze vredesduif nu eens geen olijftakje maar een klaproos in haar bekje.

Diamantactie

Onze school won de prijs van de Diamantactie en mocht met 15 leerlingen op woensdagnamiddag 1/10 naar De Spil. We werden getrakteerd op een voorstelling van het theatergezelschap 'Petatje' en daarna kregen we nog een lekker drankje en een ijsje. We mochten ook een hoofdprijs meenemen: een gratis activiteit met gids voor één klas in het bezoekerscentrum 'De Gavers' in Harelbeke.

Welke klas met deze prijs gaat lopen is op dit moment nog een groot vraagteken. Misschien de klas die het grootste aantal pannekoeken verkocht in het lager?

We sluiten het schooljaar feestelijk af.

 

Het schooljaar werd feestelijk afgesloten met een gezellig samenzijn. Juf Riet werd voor haar pensioenviering nog eens extra in de kijker gezet.

Zo vertelde ze heel wat verhalen over haar schoolloopbaan van vroeger tot nu. Het werd een zeer aangename avond met inbreng van de collega's en 

een aantal mensen uit de vriendengroep van juf Riet. Een 'Laatste groet' met blijvende herinneringen....

De Roeselaarse Jeugdharmonie (RJH) stelt zich voor...

 

Een enthousiaste groep jonge mensen van de Roeselaarse Jeugdharmonie bracht een voorstelling op school.

Zo leerden de kinderen van dichtbij de verschillende instrumentengroepen beter kennen zoals de houtblazers, koperblazers, slagwerk.

Bij de familie van de klarinetten zien we daar een zéér bekend gezicht: Fiebe Wullaert! Proficiat met je optreden. Je deed het schitterend!

Op het einde was het fijn om mee te dansen op de tonen van de gangnam-style!

Afscheid van juf Riet met de kinderen

 

De leerlingen namen afscheid van juf Riet. Er werden opdrachtjes voorbereid rond de dieren van de axenroos.

Zo kon juf Riet volgzaam zijn als een kameel, fier zijn als de pauw, weerstand bieden als de steenbok, genieten als de poes .... 

Afscheidsmoment van juf Ann-Sofie Langsweirt

 

We namen op donderdag 26 juli met de ganse school afscheid van een fijne collega! 

We zullen je missen Ann-Sofie en wensen je het allerbeste in je nieuwe school!

De Ark's got talent: vrij podium

Het vrij podium was opnieuw een groot succes! Er traden heel wat talentjes op: schitterende dansers, lenige turnsters, ritmische rope-skippers, indrukwekkende acrobaten, gewaagde break-dancers en ontroerende zangeresjes konden het jeugdig publiek boeien. Dank je wel voor al jullie voorbereiding en een dikke pluim voor de leerlingenraad die alles goed organiseerde.

 

 

 

Laatste dag werken met de mindstorms

Gedurende enkele weken konden de leerlingen experimenteren met de LEGO MINDSTORMS. Bij een eerste activiteit was het uitzoeken hoe hij gebouwd moest worden volgens plan. Daarna werden de leerlingen uitgedaagd om de robot enkele opdrachten te laten uitvoeren waarbij er geprogrameerd moest worden. Hierbij moesten ze beroep doen op hun logisch denken en hun wiskundig vermogen: hoe snel mag de robot vooruit, welke richting moet hij uit, wanneer moet hij draaien, hoe gaat die hefarm omhoog en omlaag ... Vele leerlingen vonden het plezant om deze experimenten uit te testen.